נתקלת בבעיה משפטית? מטרת מדור זה היא לעזור לבעל העסק להתמודד עם גלגלי הצדק הטוחנים (לאט).
*אזהרה: העצות הניתנות בפורום זה מהוות הנחיה ראשונית בלבד ואין לאתר או למייעצים כל אחריות לגביהם. אין לראות בהנחיות אלו ייעוץ משפטי, וכדי לקבל כזה, מוצע לפנות לעורך-דין שיערוך את הבדיקות הדרושות.
האם אני יכול לפטר עובדת בהריון?
הדין אוסר לפטר אישה בהריון בשל היותה בהריון.
במידה ואתה רוצה לפטר אישה בהריון העובדת למעלה משישה חודשים, מסיבות אחרות, עליך לקבל אישור מהממונה במשרד העבודה.
למדתי בסדנא שלכם שאחד הפספוסים הגדולים בעסקים הוא שלא מתגמלים אנשים על הפניית עבודה. אם מי שמפנה את העבודה הוא שכיר בחברה פרטית והחברה מזמינה כתוצאה מזה את העבודה, ואני מתגמל אותו בשירות ללא תשלום ממני, האם זה לא יוצר מצב של שוחד?
יגאל שלום,
עבירת השוחד חלה על עובד ציבור, שאלתך מתייחסת לעובד בחברה פרטית, ולכן לא ניתן להטיל אחריות על העובד בגין עבירת השוחד.
אריק גינזבורג, עו"ד
עוד מעט החגים הבאים עלינו לרעה. אין שום תפוקה כמעט כל החודש והמכירות יורדות פי 2. מה החוק לגבי תשלום משכורות בתקופת החגים? האם אני חייב לשלם את אותה המשכורת או רק מינימום? כמה?
חוק שעות עבודה ומנוחה אוסר העבדת עובד יהודי בחגים, אך אינו אומר דבר על תשלום שכר בחגים. החובה לשלם שכר בימי החג שאין עובדים בהם נובעת מהסכמי העבודה, מהנוהג ומצו הרחבה. בהתאם לכך, עובד חודשי מקבל את שכרו החודשי הרגיל, גם בחודש שבו יש חגים שלא עבד בהם. על עובד יומי חל צו הרחבה שבו נאמר:
"עובד לאחר 3 חודשי עבודה במקום העבודה ולא נעדר מהעבודה סמוך ליום החג (זאת אומרת יום לפני ויום אחרי החג) אלא בהסכמת ההנהלה, יהיה זכאי לתשלום מלא בעבור 9 ימי חג (2 ימי ראש השנה, יום הכיפורים, 2 ימי סוכות, 2 ימי פסח, חג שבועות ויום העצמאות). עובד לא יהיה זכאי לימי חג החלים בשבת."
לשאלתך, בהתאם לאמור לעיל, יש לשלם את השכר הרגיל שסוכם.
אני עובד עם סוכני מכירות על בסיס עמלות בלבד. רובם מול חשבונית. יש לי אחד שלא רוצה לפתוח תיק עצמאי ומבקש לקבל את העמלות בתלוש משכורת. הבעיה היא שהתשלום הוא על עמלות בלבד ולא לפי שעות עבודה. כיצד אני יכול לשלם לו מבלי לעבור על חוק שכר מינימום לשעת עבודה?
עובד ששכרו מבוסס על עמלות בלבד ואשר הכנסתו החודשית נמוכה משכר המינימום החודשי חייב המעביד להשלים לאותו עובד את שכרו עד לגבוה שכר המינימום.
יחד עם זאת יהיה זכאי המעביד לנכות את סכום ההשלמה מסכום העמלות שזכאי להן העובד במועד הניכוי ובלבד שלאחר ניכוי סכום ההשלמה יוותר בידי העובד סכום השווה לשכר המינימום החודשי, בכפוף לכך גם כי סכום הניכוי לא יעלה על סכום ניכוי המקדמות הקבוע בסעיף 25(א)7 לחוק הגנת השכר.
לסיכום, עליך להשלים את שכרו
כיצד ניתן למנוע למפרע תביעות משפטיות של חברות הביטוח בנושא אחריות מקצועיתץ
אילן